Houten kindermes

De meeste veilige en duurzame kindermes die er is. Voor de leeftijd vanaf 2 tot 5 jaar.

De voordelen van houten kindermessen

Als het om kinderen en messen gaat, staat veiligheid altijd op nummer één. Houten kindermessen zijn de perfecte keuze voor de kleintjes die net beginnen te helpen in de keuken. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van houten messen:

1. Houten messen zijn veel veiliger dan metalen messen omdat ze niet zo scherp zijn. Dit maakt ze ideaal voor kinderen die nog goed leren omgaan met een mes.

2. Houten messen zijn ook lichter dan metalen messen, waardoor ze gemakkelijker te besturen zijn voor kinderen.

3. Een ander voordeel van houten messen is dat ze milieuvriendelijk zijn. De meeste houten messen zijn gemaakt van duurzame materialen zoals bamboe of gerecycled hout.

Dus als je op zoek bent naar een veilige en milieuvriendelijke optie voor het eerste keukenmes van je kind, kies dan voor een houten mes!

Alle houten kindermessen

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor het betrekken van kinderen bij de keuken. Dit komt deels door de toenemende populariteit van kookprogramma's, maar het is ook omdat ouders zich realiseren hoe belangrijk het is hun kinderen te leren koken. Een manier om kinderen te interesseren voor koken is door ze een eigen set houten kindermessen te geven. Deze messen zijn speciaal ontworpen voor kinderen en zijn veilig in gebruik.

Onderhouden van een houten kindermes

Deze houten kindermessen kunnen in de vaatwasser, al wordt het niet aangeraden. Het nadeel is dat de houten kindermessen minder lang mee gaan. Zo kunnen ze in de vaatwasser hun vorm verliezer, minder 'scherp' worden of zelfs barsten.

Doe houten kindermessen daarom NIET in de vaatwasser, maar was ze na gebruik met de hand af.