Over ons

Wij zijn Ilse, Sander, Wolf en Luca! Koken iets is dat wij samen als gezin doen. En waarover we graag meer delen met andere jonge gezinnen.

Het ontstaan van kindermes.nl

Al op jonge leeftijd merkten Sander en ik dat Wolf (onze oudste van 2019) overal mee wilde helpen. In het begin wisten wij ons hier niet altijd raad mee. Herkenbaar?

Vooral het koken bleek een ding te zijn waar Wolf interesse in had. Alleen ... hoe dan?. We gingen op onderzoek uit. Als jonge ouders was ook alles nieuw voor ons.

Bij het fornuis? No way. Dat ging ons een stap te ver. Snijden? Ook dat vonden we wel een ding. Het is niet leuk om met een bot mes te snijden. Zoals we allemaal weten werkt dat voor geen meter.

Toen kwamen we uit bij messen voor kinderen. Speciaal ontwikkelt om te helpen in te keuken. Geweldig! Alleen welke moet je hebben? Bij welke leeftijd past welk kindermes? Welke kan in de vaatwassen? Wat kun je snijden met welk mes?

Dit zijn allemaal vragen die we hier graag beantwoorden!

Kinderen die helpen met koken

Volgens een studie uitgevoerd door de Universiteit van Michigan, eten kinderen die helpen bij het koken van het avondeten vaker gezonder als volwassenen. De studie toonde aan dat degenen die hielpen bij het koken van maaltijden toen ze opgroeiden, vaker groenten en fruit aten als volwassenen, zelfs als ze niet opgroeiden in een huishouden dat maaltijden helemaal zelf kookte.

Dit komt waarschijnlijk omdat kinderen die helpen koken waardevolle vaardigheden leren, zoals het lezen van recepten en het afmeten van ingrediënten. Ze krijgen ook inzicht in waar voedsel vandaan komt en hoe het hun lichaam beïnvloedt.

Dus als je wilt dat je kind als volwassene gezond eet, betrek ze dan bij de keuken! Laat ze helpen met het plannen van maaltijden, boodschappen doen en natuurlijk koken en opruimen.